ОЧАКВАМЕ ВИ! С уважение, Павлина Алексиева,                                   Председател на УС на Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“" /> НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ на тема “КУЛИНАРИЯТА И ГОСТОПРИЕМСТВОТО – ФАКТОР ЗА УСПЕШНО РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА”

g3889 en

НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ на тема “КУЛИНАРИЯТА И ГОСТОПРИЕМСТВОТО – ФАКТОР ЗА УСПЕШНО РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА”

CategoryКонференция
Last Date 28 02 2014
Place гр. Добрич, ул. "България", № 3, ет. 2, зала 203 - Dobrich, Bulgaria
Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
AttachmentDownload

НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ

на тема

“КУЛИНАРИЯТА И ГОСТОПРИЕМСТВОТО – ФАКТОР ЗА УСПЕШНО РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА”

в рамките на проект: BG161PO003-2.4.01-0021-C0001 “Устойчиво развитие на клъстер „Кулинарни изкуства и гостоприемство”

УВАЖАЕМИ/МА Г-НЕ/Г-ЖО,

Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“ (АКИГ) има удоволствието да Ви покани да участвате в Национална конференция на тема “Кулинарията и гостоприемството – фактор за успешно развитие на туризма”, която ще се проведе на 27 и 28 февруари 2014 г. в гр. Добрич. 

АКИГ е учредител на клъстер „Кулинарни изкуства и гостоприемство“, в който членове са над 15 организации от Североизточна България с доказан опит в областта на туризма и услугите. Сред нашите учредители са Висше училище „Международен колеж” - Добрич, Кулинарна Академия HRC, Профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“ – гр.  Добрич, туроператорски агенции, хотели и ресторанти, фирми, заети в туристическия сектор, експерти в областта на кулинарията и гостоприемството и др. Обединявайки усилията на всички заинтересовани страни, клъстер „Кулинарни услуги и гостоприемство” подкрепя създаването и предлагането на продукти и услуги в областта на кулинарията и производството на висококачествени хранителни продукти в духа на българските традиции и следвайки световните тенденции. Една от основните цели на клъстера е да наложи българската кухня като уникална туристическа атракция и да подпомага развитието на кулинарен туризъм в България с висока добавена стойност.

В рамките на конференцията ще бъдат представени клъстера и неговите членове, както и направленията, в които клъстерът работи и целите, които си поставя. Дискусионните сесии ще бъдат обединени около направленията ресторантьорство, кулинария и туризъм.  В рамките на форума участниците ще имат възможност да споделят опит и иновации в ресторантьорството с акцент върху използването на продукция местно производство и биологично чисти продукти; да идентифицират и споделят иновации и нови технологии в кулинарния сектор; да обсъждат възможностите за разнообразяване на предлаганите услуги в местата за хранене и тенденциите към подобряване качеството и безопасността на храните; да се фокусират върху проблемите с квалификацията на заетите в сектора и възможностите за повишаването й чрез изграждане на взаимовръзка и допълнямост между бизнес структурите и образователните институции, подготвящи кадри за туристическия бизнес; да дискутират тенденциите и перспективите пред развитието на кулинарния туризъм в България и т.н.

Конференцията се организира и провежда в рамките на проект BG161PO003-2.4.01-0021-C0001 “Устойчиво развитие на клъстер „Кулинарни изкуства и гостоприемство”, Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № К-02-11/26.07.2012 г., който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на конкурентоспособносттана българската икономика” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез „Европейски фонд за регионално развитие“ и от националния бюджет на Република България.

При изразен интерес за присъствие по време на конференцията, моля, изпратете попълнена прикачената форма-потвърждение, за да можем да организираме оптимално Вашето участие в събитието.

За допълнителни въпроси и информация: гр. Добрич, ул. „България“, № 3, офис № 4

тел. 058/65 56 26, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

С уважение,

Павлина Алексиева,                                  

Председател на УС

на Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“

 
 

All Dates

  • from 27 02 2014 to 28 02 2014

Powered by iCagenda

November 2024
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Tourist information

  • Tours in Bulgaria - VisitBulgariaOn.com

    VisitBulgariaOn.com is a product of VIP-Sliven Ltd - tour operator and travel agent with license number PK-01-6616 in the Bulgarian legislation. The tour operator is one of the pioneers to promote Bulgaria abroad.

    For more information please visit us at www.VisitBulgariaOn.com

  • Regional History Museum Dobrich

    REGIONAL MUSEUM OF HISTORY - DOBRICH
    9300 Dobrich, 18D-r K. Stoilov Str., Tel.Fax 00359/58/603 256, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

    WORKING TIME:
    Monday to Sunday (1 May – 30 September) 8.00 a.m. – 17.30 p.m.

    Monday to Friday (1 October – 30 April) 8.30 a.m. – 17.00 p.m.
    Saturday and Sunday, on preliminary order.

    ENTRANCE FEE:
    1. For visiting one Museum:
    Adults 2.00 lv.
    Children over 6 years, pupils and students 1.00 lv.

    2. For one tourist route:
    Adults 4.00 lv.
    Children over 6 years, pupils and students 2.00 lv.

    4.Guided tour 12.00 lv.

Official tourism site of Bulgaria